Therapeut

In mijn balletstudio hing een doek met de tekst:

De kunst is niet om nooit te vallen, maar om telkens weer op te staan. (Confucius)”

Destijds gekozen als een passende tekst binnen de dans, waar balans een grote rol speelt. Mijn ervaring als dansdocente heeft mij geleerd dat balans een voortdurend aanspannen  en samenwerken is van verschillende spieren, maar tevens van een ontspannen geest. De ene dag sta je moeiteloos op één been, de volgende dag val je om in iedere draai. De fascinatie voor mensen, hun lichamen en wat ervoor zorgt dat ze zich goed voelen, is met de jaren gegroeid.

Per toeval ontdekte ik dat Confucius, een Chinese filosoof  551 jaar voor Chr., nog meer mooie citaten had. In mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de Chinese geneeswijzen en hun visie dat lichaam en geest samen één zijn. Dit sprak mij zo aan dat ik gestart ben met een studie op academie Qing Bai. Chinese geneeskunde en later klassieke acupunctuur. Ook hier gaan ze er vanuit dat balans een bewegend proces is. De mogelijkheid van het lichaam om in te kunnen spelen op steeds veranderende omstandigheden, zorgt voor balans en een gezond lichaam en geest.

Ik ervaar het als een groot voorrecht om mensen te mogen helpen met het vinden van een weg om hun gezondheid en geestelijk welbevinden te vergroten.


Menu